Hoofdgerecht

Langzaam gegaarde Kalfssukade met mosterd-dragonsaus

Langzaam gegaarde Kalfssukade met mosterd-dragonsaus

Je kunt dit gerecht prima 1 of 2 dagen voor het opdienen bereiden. Laat dan na de 12 uur garen het vlees afkoelen en bewaar het in de koelkast. Haal het vlees tijdig uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen. Je hoeft het dan minder lang aan te braden om de kern van het vlees warm te maken.

Ingrediënten

4x 200 gram kalfssukade (gevacumeerd)
100 gram spekblokjes gerookt
1 grote ui
100 gram champignons
150 gram linzen
250 gram broccoli
1 eetlepel boter om in te bakken
Scheutje room
10 gram verse dragon
2 dl jus de veau (pot)
1 eetlepel honing-mosterd

Bereiding

Kalfssukade:

Vraag de slager om de sukade te vacumeren in een vacuümzak. Zet de oven op 60 graden. Laat de sukade in de vacuümzak zitten, leg deze in een ovenschaal en zet deze onder water. Plaatst deze nu in de oven voor ongeveer 12 uur op 60 graden. Kook de linzen 12 minuten en laat afkoelen.
Als je het vlees gaat serveren bak je de spekjes in de pan goudbruin. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Als het spek goudbruin is voeg je de ui en champignons toe tot die ook goudbruin zijn. Voeg de linzen bij de ui, champignons en spek en laat deze 3 minuten meebakken. Plaats een koekenpas met boter op het vuur en bak hier de sukade in tot die goudbruin is, 2 minuten per kant. Laat het Vlees even rusten in aluminiumfolie.

 

Mosterd-dragonsaus:

Gebruik het braadvet voor de mosterd-dragonsaus. Voeg de jus de veau, mosterd en dragon toe aan het braadvet en laat dit 5 minuten rustig inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli in room, voeg een snufje zout toe en serveer dit bij de sukade met linzen.
 

Hoofdgerecht

Penang curry met rundvlees

Een echt Twente Culinair waardig hoofdgerecht op tafel zetten? Dat doet u met dit recept wat Umami voor u heeft uitgeschreven.

4 personen I bereidingstijd: 30 minuten

bekijk recept
Hoofdgerecht

Eendenborst met biet, pompoen en knoflook

Een echt Twente Culinair waardig hoofdgerecht op tafel zetten? Dat doet u met dit recept wat Rick Blanken, chef van Ledeboer, voor u heeft uitgeschreven.

10 personen I bereidingstijd: 26 uur

bekijk recept
Dessert

Bombe van chocola

Speciaal voor de volgers van Twente Culinair heeft de Oude Apotheek een receptuur uit hun bestand uitgeschreven zodat u dit heerlijke dessert ook thuis kunt maken!

Bereidingstijd: 30 minuten / 10 personen

bekijk recept
Hoofdgerecht

Gevulde braadkip in zoutkorst

Speciaal voor de geïnteresseerden van Twente Culinair heeft Carelshaven als eerste een recept voor thuis voor u gepresenteerd.

Bereidingstijd: 1,5 uur / 4 tot 5 personen

bekijk recept