Restaurant Hotel Bi'j de Watermölle, Haaksbergen

Klassiek met een moderne twist

Chef-kok Huub Wolferinkreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Chef-kok Huub Wolferink

Het is zonder twijfel één van de mooiste plekjes van de streek. Denk: een oude sfeervolle watermolen, de glinsterende molenplas, een uitnodigend terras. Ook binnen hangt de gemoedelijke sfeer van weleer. Bij restaurant Bi’j de Watermölle gaat onthaasten vanzelf.

Huub Wolferink en zijn vrouw Ine zwaaien hier al 26 jaar de scepter. Huub is de chef-kok. ,,Ik kook Nederlands met een Franse inslag. Klassiek en ambachtelijk, maar wel met een moderne twist’’. De regio biedt hem daarbij elke keer nieuwe inspiratie. Soms komt een jager met een ree uit het nabijgelegen natuurgebied ’t Lankheet, of Huub haalt asperges van Twentse grond. Als hij over zijn ambacht praat, laat Huub even zijn Twentse bescheidenheid vallen en gaan zijn ogen glimmen, want koken is nog steeds zijn grote passie. ,,We koken hier echt op niveau, we hebben niet voor niets een BIB. Maar we houden niet van koude drukte. Mensen hoeven hier niet opgeprikt te zitten en krijgen niet van die mousse-, schuim- en kruimdingetjes. We houden van eerlijk en goed eten’’.

De gasten weten Bi’j de Watermölle te vinden voor alle mogelijke gelegenheden. Even een koud biertje en een uitsmijter op het terras of liever uitgebreid culinair verwend worden? Hier kan het allemaal: van familiefeestje tot romantisch tafelen, van koffie met appeltaart tot avondvullend dineren. ,,Dat we zo divers zijn, is onze kracht’’. En wie uitgebreid heeft genoten en liever niet naar huis wil kan ook nog één van de vijf nieuwe hotelkamers boeken. Fietsen of wandelschoenen meenemen is dan een absolute aanrader, want de natuur is hier rondom, zo op de grens van Twente en de Achterhoek.

Typisch Huub….

Een aanrader op de (zomer) kaart is de halve kreeft. Gevuld met spinazie en mini-blokjes cantharel en Twentse shii-take. De kreeft wordt gegratineerd met oude boerenkaas en geserveerd met Hollandse rode mul en Hollandaise-saus. ,,Dit past echt bij ons: mooie smaakcombinaties maar geen poespas. Alles vult elkaar aan. Hier komen gasten echt speciaal voor’’. In de winter is de marbré van kalkoen en eendenlever zo’n typische Watermölle-klassieker.

Fotoimpressie

  • Restaurant Hotel Bi'j de Watermölle, Haaksbergen
  • Restaurant Hotel Bi'j de Watermölle, Haaksbergen
  • Restaurant Hotel Bi'j de Watermölle, Haaksbergen

Openingstijden

Vanaf 1 november 2016 t/m 28 februari 2017 zijn wij vanaf 12.00 uur geopend.

Maandag
vanaf 12.00 uur
Dinsdag
vanaf 12.00 uur
Woensdag
vanaf 12.00 uur
Donderdag
vanaf 12.00 uur
Vrijdag
vanaf 12.00 uur
Zaterdag
vanaf 12.00 uur
Zondag
vanaf 12.00 uur

Menu

Onze menukaart loopt met de seizoenen mee. Dit betekent dat wij iedere twee a drie maanden een nieuwe kaart voeren.

In het wildseizoen serveren wij diverse wildsoorten, volgens de officiële jachtkalender. In het aspergeseizoen serveren wij diverse variaties in Twentse asperges van onze aspergesteker Gerrit Slaghekke uit Bentelo. 

Bent u vegetarisch of volgt u een glutenvrij dieet, geef uw wensen door dan houden wij hier rekening mee.

Surprise menu

Laat u verrassen door onze keuken brigade, geef aan wat u liever niet of juist wel graag wenst en onze brigade maakt er iets moois van

3 gangen menu € 38.50

4 gangen menu € 48.50

5 gangen menu € 58.50

Contactgegevens

Adres: Restaurant Hotel Bi'j de Watermölle, Watermolenweg 3, 7481 VL Haaksbergen, telefoon: 053-572 92 50, website: www.watermolle.nl