Restaurant De Pastorie, Ootmarsum

Relaxed genieten van pure gerechten

Chef-kok Rick Stadnikreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Chef-kok Rick Stadnik

Eten bij De Pastorie is veel meer dan genieten van pure gerechten en passende wijnen. Eigenaren Ian en Anouk Ziegerink hebben namelijk maar één doel: elke gast moet zich meer dan welkom voelen. Of het nu mensen zijn die het pittoreske Ootmarsum aandoen vanwege de vele leuke winkeltjes en galerieën of de vele vaste gasten. De sfeer is ongedwongen en gastvrij. Geen wonder, want de twee jonge eigenaren hebben voordat ze hun eigen restaurant begonnen beiden hun sporen ruim verdiend als gastheer en –vrouw in gerenommeerde Twentse horeca-zaken.

Wijnkenner Ian werkte ook enkele jaren bij het Twentsch Wijnhuis, en dat is te zien aan de verrassende wijnadviezen bij elk gerecht. Steeds meer gasten kiezen de aanbevolen combinaties. Vooral als de gastheer en –vrouw daar iets over de herkomst bij vertellen, en waarom deze wijn wel getrouwd lijkt met wat op het bord ligt. Zo wordt uit eten gaan een beleving! In de keuken zwaait Rick Stadnik met zijn sous-chef Leen van Liere de scepter.

De kaart is mediterraan, met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen streek. Van shiitakes tot ijs, van mozzarella tot groenten, het beste uit Twente belandt hier in de keuken. Vis is een echte specialiteit, die wordt rechtstreeks bij de afslag gehaald en is dus altijd supervers. Bij de vleesgerechten werken de koks ook met minder geijkte delen zoals varkensnek en kalfstong, stuk voor stuk hardlopers op de kaart.

Typisch Rick & Leen….

Tartaar van zeebaars en gerookte paling. Echt iets voor De Pastorie, waar de vis altijd spartelvers is. Chef-kok Rick en sous-chef Leen houden de pure smaken in ere door er alleen wat verse kruiden en olijfolie aan toe te voegen. Op het bordje verder zalf van zelf gepekelde citroenen en een crème van truffelaardappeltjes uit de streek. Het zoetzuur van een ingelegde  waterkastanje maakt het smakenpalet compleet. 

Fotoimpressie

  • Restaurant De Pastorie, Ootmarsum
  • Restaurant De Pastorie, Ootmarsum
  • Restaurant De Pastorie, Ootmarsum

Openingstijden

Dinsdag t/m Zondag geopend;

Lunch vanaf 11:00 t/m 16:00 uur - Diner vanaf 17:00 t/m 21:00 uur

Maandag
gesloten
Dinsdag
vanaf 11.00 uur
Woensdag
vanaf 11.00 uur
Donderdag
vanaf 11.00 uur
Vrijdag
vanaf 11.00 uur
Zaterdag
vanaf 11.00 uur
Zondag
vanaf 11.00 uur

Menu

Onze producten komen dagelijks vers binnen en worden met passie voor u klaar gemaakt. Chef-kok Rick Stadnik bereid met de beste streekgebonden producten (h)eerlijke gerechten voor u.

Klik hier om onze menukaart te bekijken.

Contactgegevens

Adres: Restaurant de Pastorie, Ton Schultenplein 2, 7631 MA Ootmarsum, telefoon: 0541 - 200 266, website: www.restaurantdepastorie.nl