Ledeboer

Laagdrempelig genieten op elk moment van de dag

Rick Blankenreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Rick Blanken

Ledeboer, Almelo

Je zou bijna een beetje drempelvrees krijgen als je het pand van Ledeboer ziet. Zo statig is het voormalige bankgebouw. Maar binnen is de sfeer totaal relaxed. Chillen en borrelen op de bank, lekker uitgebreid eten of alleen een kop koffie? Ledeboer is de huiskamer van Almelo.

Het pand op de hoek van de Wierdensestraat en het Waagplein uit 1909 was ooit het hoofdkantoor van bankiershuis Ledeboer. Die grandeur straalt het aan de buitenkant zeker nog uit. Binnen is de oude sfeer gebleven, maar gemixed met invloeden van nu. Het resultaat: een ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen.

Bedrijfsleider en chef-kok Rick Blanken heeft bewezen dat culinaire kwaliteit en een relaxte sfeer zeker samengaan: een half jaar na de opening sleepte Ledeboer al een BIB-Gourmand in de wacht, dé aanbeveling van Michelin voor goed eten voor een betaalbare prijs. Genieten van een driegangen-menu kan al voor 36,50. Kwaliteit is gegarandeerd: Ledeboer & Co maakt deel van de Gusteau Hospitality Groep, de vlag waaronder ook Tuindorphotel en –restaurant ’t Lansink in Hengelo (1 Michelinster), de Frites Boutique en het museumcafé No Hero in Delden varen.

Laagdrempelig genieten kan hier op elk moment van de dag: of je nou wilt koffie drinken of komt genieten van één van de vele wijnen, of je nou meerdere gangen uitgebreid wilt dineren of alleen verse friet van de Frites Boutique neemt. De ingrediënten zijn altijd top, en bij voorkeur afkomstig uit Twente. Een heel bijzondere plek is de kluis beneden in de voormalige bank. Achter de zware deur waar vroeger geld en goud lagen, zijn nu wijnkluisjes gemaakt. Huurders van een kluisje krijgen een eigen wijnkaart, speciale proeverijen en kunnen met hun tafelgenoten de kelder in om een passende wijn te zoeken.

Typisch Rick:

De beste producten voor de lekkerste gerechten. Daarmee begint het, bij Ledeboer. En wat je van dichtbij haalt, is lekker: Twentse aardappels voor de friet, Twentse asperges, Twentse kaas op de kaasplank. Rick is een klassieke kok, die niet van fratsen houdt. Gewoon lekker eten dus! Neem de pasta die warm wordt geserveerd uit een grote Grana Pardano kaas, de charcuterie die je lekker kunt delen bij een goed glas wijn, het verrassingsmenu dat elke maand verandert. En nu al een begrip in Twente: de Flammkuchen van Ledeboer. Deze specialiteit uit de Elzas wordt gebakken in de centrale pizza-oven. Glas wijn kiezen uit de uitgebreide wijncollectie en genieten maar!

  • Ledeboer
  • Ledeboer
  • Ledeboer
  • Ledeboer

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
vanaf 12.00 uur
Woensdag
vanaf 12.00 uur
Donderdag
vanaf 12.00 uur
Vrijdag
vanaf 12.00 uur
Zaterdag
vanaf 12.00 uur
Zondag
gesloten

Lunch

Laat u zich verrassen door Rick Blanken en zijn team voor een heerlijke lunch. U kunt uw reservering maken via de online button op deze pagina of mailen naar info@ledeboer-almelo.nl.

Onze lunchkaart kunt u bekijken door   hier  te klikken.

Indien u wenst uitgebreid te lunchen, kunt u ook gebruik maken van onze   a la carte kaart  kaart.


Bib Gourmand Menu   

Stel uw eigen 3-gangen menu samen, met keuze uit een voorgerecht of soep, hoofdgerecht en dessert.


Menu Ledeboer

Wisselend menu van de chef aangepast aan het seizoen, bestaande uit de specialiteiten van vandaag.

4-gangen Menu € 42,50    | Wijn & water arrangement € 27,50 | All-in €   77,50
5-gangen Menu € 52,50 | Wijn &    water arrangement € 35,00 | All-in €   95,00
6-gangen Menu € 62,50 | Wijn & water arrangement € 42,50    | All-in € 112,50

 
A la carte

Laat u zich verrassen door Rick Blanken en zijn team voor een voortreffelijk diner. U kunt uw reservering maken via de online button op deze pagina of mailen  naar    info@ledeboer-almelo.nl

Wij zien uit naar uw komst!

Heeft u een allergie? Laat het ons dan weten bij uw reservering.

 

Contactgegevens

Ledeboer
Wierdensestraat 2 Almelo
0546 745 781
www.ledeboer-almelo.nl
info@ledeboer-almelo.nl