Restaurant Het Seminar, Zenderen

Hemel op aarde in restaurant Het Seminar & Culinair kooktheater

Chef-kok Jelle Wagenaarreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Chef-kok Jelle Wagenaar

Ook toe aan een paar uurtjes hemel op aarde?

Even weg uit de sleur van alledag, je lekker laten verleiden? Dat kan bij restaurant Het Seminar, culinair kooktheater in de sfeervolle ambiance van een voormalig klooster.

Vrijheid-blijheid is hier het motto. In plaats van een standaard-menukaart hebben  SVH Meesterkok Jelle Wagenaar en zijn team zo’n 20 tot 25 verschillende gerechten op de kaart gezet, allemaal in maatje tussengerecht. Daardoor kan je eindeloos kiezen en combineren in de volgorde die je het beste bevalt. Ook zijn er drie all-in arrangementen, naar keuze in 4, 6 of 8 gangen. Elk gerecht heeft een verhaal, of de ingrediënten nou uit eigen moestuin komen, van boeren uit de buurt of uit verre windstreken. De koks en de bediening maken er een feestje van, onder andere met bereidingen aan tafel.

De inrichting geeft ook alle vrijheid om al naar gelang de stemming een plek te kiezen. Tegen borreltijd even lekker lazy een wijntje doen met een paar hapjes of klein gerechtje? Kan. Uitgebreid aan tafel en wel zes gangen proeven? Ook prima. Lekker in fauteuils bij de haard met een fles wijn op tafel, bijna in de keuken waar je de koks op de vingers kunt kijken, aan de bar, op de bank of wat formeler aan een gedekte tafel, alles kan. Bij mooi weer is het landelijk gelegen terras the place to be.

Volgens mede-eigenaar SVH Meestergastheer Said Maher past de formule goed in deze tijd. ,,Niet iedereen wil twee tot drie uur tafelen. Het mag allemaal wat speelser, minder statisch. Door de variatie op de kaart kan je veel meer proeven en kiezen’’. De kwaliteit is als vanouds: die wordt al jaren beloond met de Bib Gourmand, de aanbeveling van Michelin voor de prijs-kwaliteit verhouding.

Typisch Het Seminar….

De ceviche van zeebaars met (gezouten) sinaasappel, tomaat, lamsoren, zeekraal, lardo (Italiaans spek) en rucola-olie. Dat is nou een typisch Seminar-gerecht. De frisse zuren combineren mooi met het zilte van de zeekraal en lamsoren en de gezouten sinaasappel. Het ziet er kleurig en aantrekkelijk uit, én het smaakt hemels. Al naar gelang het seizoen wordt met de vis gevarieerd, want alleen als een ingrediënt op zijn best is, komt het hier op tafel.

Fotoimpressie

  • Restaurant Het Seminar, Zenderen
  • Restaurant Het Seminar, Zenderen
  • Restaurant Het Seminar, Zenderen

Openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten. Woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16.00 uur.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
geopend vanaf 16.00 uur
Donderdag
geopend vanaf 16.00 uur
Vrijdag
geopend vanaf 16.00 uur
Zaterdag
geopend vanaf 16.00 uur
Zondag
geopend vanaf 16.00 uur

Welkom in ons restaurant!

Wat mooi is, moet je mooi laten. Dat is onze filosofie, niet te moeilijk doen. Puur en eerlijk zijn de toverwoorden in onze keuken. Waar het kan, gebruiken we biologische ingrediënten, langzaam gegroeid en vol smaak. Of het nou een amuse is die de zinnen prikkelt, een van onze gerechten waar je met je ogen dicht van geniet of een toetje dat de zonde meer dan waard is.

Alle kaartgerechten zijn “kleine” gerechten op zich. Ons advies is om 3 gerechtjes p.p. te bestellen.

Indien u wilt kunnen wij de gerechten midden op tafel neerzetten, het ‘sharing” principe,  zodat u hiervan met elkaar “ culinair”  kunt genieten

U kunt zich natuurlijk ook laten verrassen door onze keukenbrigade met hun meest favoriete gerechten.

Heeft u een allergie of intolerantie? Meld het ons! Zowel onze bedieningsbrigade als onze keukenbrigade is geheel op de hoogte over evt. allergenen in de gerechten. 

Klik op onderstaande link hieronder om onze menukaart te bekijken 


http://www.hetseminar.nl/menukaart/

Said Maher, Jelle Wagenaar, Jarno, Thomas en Peer

 

 

Contactgegevens

Adres: Restaurant Het Seminar, Hertmerweg 42, 7625 RH Zenderen, telefoon: 074-259 59 79, website: www.hetseminar.nl