Restaurant Dorset, Borne

Hier is eten een feestje

Chef-kok Willem Dankersreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Chef-kok Willem Dankers

Wie bij restaurant Dorset in Borne binnenstapt, kijkt zich eerst de ogen uit. Want deze villa, ooit het gemeentehuis van Borne, is van een prachtige klassieke schoonheid. Binnen hebben de eigenaren Willem Dankers en Kitty Leurink juist voor een eigentijdse, warme inrichting gekozen. Hier voelt elke gast zich meteen welkom. Eerst een drankje nemen bij de openhaard is al een feestje, en dan moet de avond nog beginnen.

De bediening doet er alles aan om elke gast een welkom gevoel te geven. ,,Dat we aanvoelen wat mensen willen is onze grote kracht. We geven je het gevoel dat we blij zijn dat je er bent, en dat menen we ook. Dat verschil voelen de gasten’’, legt Willem uit.

De menukaart is al afwisselend genoeg, maar in overleg kan daarbuiten ook van alles. Liever vier hoofdgerechtjes? Kan. Een compleet vleesloos menu? Graag. ,,Als het maar echt lekker eten is, dan zijn wij overal voor in. Iedereen moet zich hier thuis voelen en tevreden weg gaan’’. Geen drempelvrees nodig dus, hier in de statige villa.

In de keuken wordt alleen gewerkt met de beste ingrediënten, alles vers. Liefst van lokale en regionale leveranciers. Willem is creatief met allerlei groenten, waardoor wat op tafel komt niet alleen superlekker is maar ook gezond. ,,En dat valt echt niet alleen in de smaak bij vegetariërs, merken we’’. Als de ingrediënten goed zijn, en er wordt met toewijding gekookt, dan zijn de gerechtjes vanzelf ook aantrekkelijk op het bord. Het aanstekelijke enthousiasme van de bediening doet de rest. Genieten op niveau, maar toch op je gemak. Dat kan niet alleen in de villa, maar ook op andere locaties, want Willem en zijn brigade koken ,,overal waar leuke mensen zijn’’. Op aanvraag dan, natuurlijk.

Typisch Willem….

Een typisch Dorset-gerecht? Dan kiest Willem na wat aarzelen voor een tussengerecht: bospeen met crème van bataat (zoete aardappel), zwarte quinoa, schuim van gele curry en verse koriander. Een vegetarisch gerechtje, maar er kan ook prima een stukje dikke schol bij. ,,Een echt smaakbommetje. Veel kleur, het ziet er supermooi uit maar het is vooral heel erg lekker’’.

Fotoimpressie

  • Restaurant Dorset, Borne
  • Restaurant Dorset, Borne
  • Restaurant Dorset, Borne
  • Restaurant Dorset, Borne

Openingstijden

 Zondag en maandag gesloten.

Dinsdag t/m zaterdag vanag 18.00 uur 

Lunch op reservering (1 dag van te voren reserveren) 

 

Maandag
gesloten
Dinsdag
vanaf 18.00 uur
Woensdag
vanaf 18.00 uur
Donderdag
vanaf 18.00 uur
Vrijdag
vanaf 18.00 uur
Zaterdag
vanaf 18.00 uur
Zondag
gesloten

Menu 

Het culinaire oeuvre van Dorset is rijk en gevarieerd.

Frans, mediteraan en vooral regionale ingrediënten voeren de boventoon aangevuld met invloeden uit de hele wereld.

Maar het motto is daarbij altijd... kwaliteit wint altijd!

We doen geen enkele consessies wat betreft de inkoop van ingredienten. Naast de a la carte kaart en het 'menu van vandaag' heeft u ook de keuze uit het maandmenu (maximaal 8 personen per reservering).

Dit maandmenu bestaande uit drie gangen (€ 15 per gerecht) is een maandelijks wisselend menu.

Altijd op onze kaart en altijd populair: het menu van vandaag. Met mogelijkheden van drie tot acht gangen. Prijsindicatie menu van vandaag;

5 gangen € 85

6 gangen € 95

7 gangen € 110

8 gangen € 120

Contactgegevens

Adres: Restaurant Dorset, Grotestraat 167, 7622 GE Borne, telefoon: 074-266 19 25, website: www.dorset.nl e-mail: info@dorset.nl