Umami Oriental Restaurant, Hengelo

Vers, gezond en vol verrassende smakenreserveer uw tafel bekijk de menukaart

Verse kruiden, knapperige groenten, botermals vlees en spartelverse vis. Wie gaat eten bij Oriëntaals restaurant Umami kiest voor de beste ingrediënten, die door de koks op Aziatische wijze worden bereid. ,,Mensen reizen veel en willen als ze Oriëntaals eten ook verschillende smaaksensaties proeven’’, zegt eigenaar Young Yang.

De inrichting van Umami is modern, met een knipoog naar de Oriënt door de vele warme kleuren. Eerst even loungen voor het aan tafel gaan? Dat kan in een stijlvolle hoek met loungebanken en kussens, of gezellig aan de bar. Bij het aan tafel gaan kan de gast kiezen uit de wat informelere wand met banken, of de wat formeler gedekte tafels.

De kaart is al even gevarieerd, want er staan gerechten op uit de Chinese, Japanse en Thaise keuken. Wie niet kan kiezen, kan per tafel een sharing dinner bestellen. De bediening brengt dan met de kenmerkende Oosterse gastvrijheid allerlei verschillende gerechtjes op tafel om samen te delen en te proeven. Vanaf twee personen zijn ook proeverijen te bestellen, een mooie manier om kennis te maken met de verschillende Oosterse keukens.

Sushi is hier nog de culinaire verwennerij zoals de Japanners het bedoelden. Gevuld met bijvoorbeeld ganzenlever en mango of de gefrituurde sushi met tonijn. ,,Sushi moet een wereld van smaken bieden, verfijnd en verrassend. Daarom verwerken wij bijvoorbeeld ook seizoensprodukten als Twentse asperges of nieuwe haring in sushi. En het rundvlees komt onder andere van wagyu-runderen uit Delden’’.

Topper zijn ook de speciale Umami-oesters. In Ierland gekweekt en in Yerseke tot rust gekomen. ,,Een verfijnde, pure smaak. Dat is echt Umami. We werken met de beste ingrediënten en veel  wordt a la minute bereid. Verser kan niet’’.

Typisch Young Yang….

De topper op de kaart? Dat is voor Young Yang de Gyu Roll: sushi gevuld met rijst, avocado, komkommer en truffeltapenade en daar bovenop geschroeide plakken ossenhaas, besprenkeld met zoete soja en gebakken knoflook. ,,Supervers, en een sensatie van smaken. Het geschroeide van het vlees, het geurige van de knoflook, het aardse van de truffel. Een wereld van smaken in één gerecht’’.

Fotoimpressie

  • Umami Oriental Restaurant, Hengelo
  • Umami Oriental Restaurant, Hengelo
  • Umami Oriental Restaurant, Hengelo
  • Umami Oriental Restaurant, Hengelo

Openingstijden

Woensdag t/m Maandag geopend vanaf 17.00 uur - Dinsdag gesloten. 

Maandag
vanaf 17.00 uur
Dinsdag
gesloten
Woensdag
vanaf 17.00 uur
Donderdag
vanaf 17.00 uur
Vrijdag
vanaf 17.00 uur
Zaterdag
vanaf 17.00 uur
Zondag
vanaf 17.00 uur

Menu

De keuken van Umami is een mix van verschillende Aziatische keukens. Door bewust te kiezen voor “de Oriënt” zijn wij niet gehouden aan bepaalde landen of streken en kunnen we de mooiste gerechten uit  het hele Verre Oosten gebruiken.

Klik hier om de menukaart te bekijken.

Heeft u speciale wensen of volgt u een dieet, laat het dan van te voren aan ons weten en wij zorgen ervoor dat ook u een onvergetelijke ervaring zult hebben in ons restaurant.

Contactgegevens

Adres: Umami Oriental Restaurant, Deldenerstraat 24, 7551 AG Hengelo, telefoon: 074-291 92 90, website: www.umamihengelo.nl