Restaurant De Swarte Ruijter, Holten

De passie van de kok op elk bord

Chef-kok Erik de Mönninkreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Chef-kok Erik de Mönnink

Pure smaken hebben de hoofdrol

Erik de Mönnink is een gepassioneerde chef-kok. En dat proef je terug in elk gerecht dat in De Swarte Ruijter wordt geserveerd. Niet voor niets bekroonde Michelin het restaurant met een ster, en daar zijn zowel de witte als de zwarte brigade trots op. Want wie hier komt eten, kan niet alleen culinair rekenen op topkwaliteit, maar ook op een zeer attente bediening.

De plek is alleen al prachtig: op de flanken van de Holterberg. De sfeer van binnen en buiten lopen hier naadloos in elkaar over, het prachtige en sfeervolle rietgedekte pand biedt meteen een warm welkom. SVH Meesterkok Erik is altijd met zijn vak bezig, zelfs op vakantie of als hij op de mountainbike over de Sallandse Heuvelrug fietst. ,,Als hij bijvoorbeeld cantharellen of eekhoorntjesbrood ziet groeien, begint zijn fantasie alweer te werken. We werken hier ook veel met kruiden uit de natuur. Het is veel meer dan werk, het is echt een passie’’, zegt Esther de Mönnink. Wat de keukenbrigade er vervolgens ook van maakt, voorwaarde is wel dat elk top-ingrediënt nog naar zichzelf moet smaken. Dat is al mooi genoeg, zeker als het om plukverse groente gaat uit de tuin van Gait-Jan en Marietje, die als telers al jaren samen met Erik elk seizoen voor nieuwe smaakhoogtepunten zorgen.

De gast kan hier kiezen tussen a la carte eten en keuzemenu’s tussen drie en zeven gangen. De gastvrije bediening geeft er graag een verrassend wijnadvies bij. En na afloop kan eventueel worden overnacht in één van de smaakvolle hotelkamers. Of de gast nou vlug zakelijk wil lunchen of avondvullend wil dineren,  het kan allemaal. ,,Want pas als onze gasten blij weg gaan, hebben wij ook een goed gevoel’’.

Typisch Erik….

Een gerecht dat regelmatig terugkomt op de kaart van De Swarte Ruijter is duif. Een nederig stukje vlees, maar als Erik ermee gaat werken komt het beste in de duif naar boven. De Anjou-duif wordt gecombineerd met ras-el-hanout, een kruidenmengsel uit het Midden Oosten, en rode biet. De volle smaak van de duif, het kruidige van de ras-el-hanout en het aardse van de bietjes zijn samen een match made in heaven. ,,Duif is verfijnd en heeft met een delicate smaak. Deze combinatie maakt het spannend’’.

Fotoimpressie

  • Restaurant De Swarte Ruijter, Holten
  • Restaurant De Swarte Ruijter, Holten
  • Restaurant De Swarte Ruijter, Holten
  • Restaurant De Swarte Ruijter, Holten

Openingstijden

Ons sfeervolle, ruim opgezette restaurant met Michelinster is iedere dag van de week geopend voor lunch en diner. Wij bieden plaats aan 40 gasten, reserveren is aanbevolen. 

Lunch: zondag t/m vrijdag 12.00-14.00 uur

Diner:  18.00-21.00 uur, 's zondags vanaf 17.00 uur

Maandag
12.00 - 14.00 uur 18.00 - 21.00 uur
Dinsdag
12.00 - 14.00 uur 18.00 - 21.00 uur
Woensdag
12.00 - 14.00 uur 18.00 - 21.00 uur
Donderdag
12.00 - 14.00 uur 18.00 - 21.00 uur
Vrijdag
12.00 - 14.00 uur 18.00 - 21.00 uur
Zaterdag
- 18.00 - 21.00 uur
Zondag
12.00 - 14.00 uur 17.00 - 21.00 uur

Menu

Onze menukaart wisselt regelmatig en volgt de seizoenen. Wij bieden dagelijks een driegangen keuze menu, Menu De Swarte Ruijter voor de prijs van € 45,00 per persoon. Uiteraard is er ook een uitgebreide a la carte kaart met klassiekers en seizoen specialiteiten.

Voor de lunch kunt u kiezen uit diverse broodjes, salades of u kunt gebruik maken van ons dagelijks wisselend lunchmenu, € 35,00 per persoon (2 gangen).

Onze sommelier adviseert u graag een bijpassende wijn van de uitgebreide wijnkaart.

Contactgegevens

Adres: Restaurant De Swarte Ruijter, Holterbergweg 7, 7451 JL Holten, telefoon: 0548 – 596660, website: www.swarteruijter.nl