Beleef Twente, het landgoed van Nederland

Alles wat het leven mooi maakt vlakbij

Twentenaren houden er niet van om zichzelf op de borst te kloppen. Valse bescheidenheid eigenlijk, want wat is het hier prachtig. Landgoederen en buitenplaatsen, eindeloze natuur om doorheen te dwalen, fraaie boerderijen op het platteland. Landhuizen die herinneren aan het rijke textielverleden. Hier gaat ontspannen als vanzelf.

Toe aan meer reuring? Juist de mix van stad en land maakt Twente de moeite waard van een meerdaags verblijf. Aantrekkelijke steden zijn hier nooit ver weg, en files kennen we niet. De steden bieden een prachtig winkelaanbod maar ook spraakmakende musea als het Rijksmuseum Twente en de Twentse Welle. Neem ook eens een kijkje in de Enschedese wijk Roombeek, die internationaal in het nieuws kwam door de vuurwerkramp en die daarna als architectonisch hoogstandje uit de as is herrezen.

In de hotels, op de campings en in onze restaurants is gastvrijheid geen kunstje, maar natuurtalent. Wij vinden het fijn dat u er bent, want ook al pochen we nooit: we zijn maar wat trots op onze streek en hebben er oprecht plezier in om alles wat het leven mooi maakt met onze gasten te delen. Wees welkom!