Intenzo Basic Italian, Hengelo

De beste ingrediƫnten smaakvol gecombineerd

Enzo de Primareserveer uw tafel bekijk de menukaart
Enzo de Prima

Begin met Enzo di Prima over lekker eten, en hij houdt nóóit meer op. De Hengelose Italiaan is dol op de authentieke Italiaanse keuken, en op de wijnen uit zijn vaderland. Minstens tien keer per jaar bezoekt hij de laars van Europa op zoek naar de beste producten, heerlijke gerechten en fantastische wijnen. Die wijnen neemt hij mee en noteert hij in zijn handgeschreven wijnboekje, zodat echte liefhebbers kunnen meegenieten. ,,Het leven is te kort om slechte wijn te drinken” is niet voor niets zijn levensmotto.

Het leven is ook te kort om slecht te eten natuurlijk, en daarom wordt bij Intenzo alleen met de beste, dagverse ingrediënten gewerkt. ,,Dat is de kern van de Italiaanse keuken: eenvoud. De beste producten bij elkaar verzamelen, en daar mooie combinaties van maken. Omdat we natuurlijk in Nederland zijn besteden we wel wat meer aandacht aan de opmaak dan in Italië gebeurt, maar de essentie is hetzelfde’’, zegt Enzo.

Neem nou iets simpels als Insalata caprese, de wereldberoemde combinatie van tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie. ,,Juist omdat het zo simpel is moet elk ingrediënt tóp zijn. Daarom koken de Italianen ook met de seizoenen: je kijkt wat op dat moment het allerlekkerst is. Veel mensen kiezen daarom bij ons voor een verrassingsmenu’’.  In Italië bezoekt hij ook producenten en koks die nog op ambachtelijke wijze met hun vak bezig zijn: niks frutsels en fratsen, maar het allerbeste ongekunsteld op je bord. ,,Die beleving proberen we dan bij Intenzo weer over te brengen op de gasten. Van de olijfolie tot de grappa, alles heeft een verhaal en is met passie gemaakt. Daar heb je geen poespas bij nodig’’.

Typisch Enzo….

Het is één van de eenvoudigste gerechten op de kaart, maar razend populair: Spaghetti Parmigiano. De verse pasta, die op smaak is gemaakt met honing, citroen en peper, wordt in een uitgeholde Parmigiano kaas verwarmd met grappa. ,,De kaas smelt daardoor nét iets en geeft heel veel smaak af. Het is een gerecht met spanning tussen zoet, zuur en pittig. Een beleving en door de pure smaken écht Intenzo’’.

Fotoimpressie

  • Intenzo Basic Italian, Hengelo
  • Intenzo Basic Italian, Hengelo
  • Intenzo Basic Italian, Hengelo
  • Intenzo Basic Italian, Hengelo
  • Intenzo Basic Italian, Hengelo

Openingstijden

Voor lunch en diner zijn dit onze openingstijden; 

Maandag
gesloten
Dinsdag
12.00 - 22.00 uur
Woensdag
12.00 - 22.00 uur
Donderdag
12.00 - 22.00 uur
Vrijdag
12.00 - 22.00 uur
Zaterdag
12.00 - 22.00 uur
Zondag
17.00 - 22.00 uur

Menu

Bekijk hier onze menukaart 

Contactgegevens

Adres: Intenzo Basic Italian Restaurant, Enschedesestraat 7, 7551 EE  Hengelo, telefoon: 074-291 24 18, website: www.intenzo.nl