Restaurant Hanninkshof, Enschede

De smaak is altijd de basis

Chef-kok Jojan Kersbergenreserveer uw tafel bekijk de menukaart
Chef-kok Jojan Kersbergen

Een oase van rust, vlakbij de stad. Ideaal, vinden de gasten van restaurant Hanninkshof. En ook patron Jojan Kersbergen en zijn vriendin Sabine Hof zijn er sinds 2014 helemaal op hun plek. De tuin van het restaurant biedt ruimte om bijzondere gewassen op te kweken. Eten met beleving dus, als je de bloemetjes, kruiden en groenten net nog in de tuin zag staan en ze daarna op je bord vindt. Juist die beleving heeft het stel hoog in het vaandel staan.

Jojan deed zijn kookervaring op in gerenommeerde zaken, waaronder De Librije in Zwolle. Hij kookt op niveau, maar Hanninkshof is een laagdrempelige zaak. Lekker op je gemak genieten is hier het devies, en zeker niet opgeprikt zitten. Een drankje bij de open haard is een goed begin van zo’n lange avond culinaire verwennerij. Dat Jojan kan koken, werd in 2014 meteen al duidelijk: toen sleepte Hanninkshof bij het jaarlijkse Enschedese culinaire festijn Proef Eet al de titel Beste Nieuwkomer in de wacht. De zaak was nog niet eens open, een geweldige stunt.

Klassiekers krijgen in de keuken van Hanninkshof een moderne twist. Tournedos Rossini bijvoorbeeld, met truffel en eendenlever. De kaart wisselt regelmatig, zodat ook vaste gasten nog verrast worden. De seizoenen zijn leidend, en er geldt altijd één gouden regel: smaak gaat voor alles. Wie zoveel mogelijk van die smaken wil proeven kan met meerdere mensen aan één tafel genieten van kleine gerechten. Dit shared-dinner is razend populair. 

Typisch Jojan

Oesters zijn sowieso culinaire verwennerij, maar als Jojan ze rookt gaat er een wereld open. Hij won er bij de vorige Proef Eet de onderscheiding Gouden Duijt mee. De oester krijgt gezelschap van twee bereidingen van topinamboer (aardpeer) en gepofte amarant, eén van de bijzondere gewassen uit eigen tuin. Het aardse van de topinamboer, het delicate en rokerige van de oester en de crunch van de amarant: zee en aarde op één bordje. 

Fotoimpressie

  • Restaurant Hanninkshof, Enschede
  • Restaurant Hanninkshof, Enschede
  • Restaurant Hanninkshof, Enschede
  • Restaurant Hanninkshof, Enschede
  • Restaurant Hanninkshof, Enschede

Openingstijden

Restaurant Hanninkshof is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur. Keuken is geopend tot 21:30 uur. Deze zomer zijn wij gesloten van 31 juli t/m 14 augustus 2017.

Maandag
gesloten
Dinsdag
vanaf 12.00 uur
Woensdag
vanaf 12.00 uur
Donderdag
vanaf 12.00 uur
Vrijdag
vanaf 12.00 uur
Zaterdag
vanaf 12.00 uur
Zondag
vanaf 12.00 uur

Menu

Bij Restaurant Hanninkshof kunt u heerlijk dineren. Een diner of lunch bij Hanninkshof staat garant voor een smaakvol avontuur. Voor het samenstellen van onze gerechten op de Hanninkshof menukaart gebruiken we uitsluitend de beste ingrediënten en de meest smakelijke receptuur.

Klik hier om ons menu alvast te bekijken: Menukaart 2017

Sharing Dinner

Tijdens een Sharing Dinner bij Hanninkshof serveren wij de mooiste gerechten van onze menukaart. Deze gerechten presenteren we op grote schalen die we in het midden van de tafel zetten. Zo kunt u samen met uw gezelschap van deze schalen eten. Geniet zo van 4 rondes met de meest heerlijke recepten. Natuurlijk serveren we daar naar wens heerlijke passende wijnen bij. Het Sharing Dinner kunt u alleen per tafel bestellen.               4 rondes met heerlijke gerechten op tafel kosten €50,00 per persoon.

Contactgegevens

Adres: Restaurant Hanninkshof, Usselerhofweg 5, 7548 RZ Usselo-Enschede, telefoon: 053 428 31 29, website: www.hanninkshof.nl