1 september 2019

In de spotlight: Restaurant De Swarte Ruijer

In de spotlight: Restaurant De Swarte Ruijer

Erik de Mönnink is een gepassioneerde chef-kok. En dat proef je terug in elk gerecht dat in De Swarte Ruijter wordt geserveerd. Niet voor niets bekroonde Michelin het restaurant met een ster, en daar zijn zowel de witte als de zwarte brigade trots op. Want wie hier komt eten, kan niet alleen culinair rekenen op topkwaliteit, maar ook op een zeer attente bediening.

De plek is alleen al prachtig: op de flanken van de Holterberg. De sfeer van binnen en buiten lopen hier naadloos in elkaar over, het prachtige en sfeervolle rietgedekte pand biedt meteen een warm welkom. SVH Meesterkok Erik is altijd met zijn vak bezig, zelfs op vakantie of als hij op de mountainbike over de Sallandse Heuvelrug fietst. ,,Als hij bijvoorbeeld cantharellen of eekhoorntjesbrood ziet groeien, begint zijn fantasie alweer te werken. We werken hier ook veel met kruiden uit de natuur. Het is veel meer dan werk, het is echt een passie’’, zegt Esther de Mönnink. Wat de keukenbrigade er vervolgens ook van maakt, voorwaarde is wel dat elk top-ingrediënt nog naar zichzelf moet smaken. Dat is al mooi genoeg, zeker als het om plukverse groente gaat uit de tuin van Gait-Jan en Marietje, die als telers al jaren samen met Erik elk seizoen voor nieuwe smaakhoogtepunten zorgen.

De gast kan hier kiezen tussen a la carte eten en keuzemenu’s tussen drie en zeven gangen. De gastvrije bediening geeft er graag een verrassend wijnadvies bij. En na afloop kan eventueel worden overnacht in één van de smaakvolle hotelkamers. Of de gast nou vlug zakelijk wil lunchen of avondvullend wil dineren,  het kan allemaal. ,,Want pas als onze gasten blij weg gaan, hebben wij ook een goed gevoel’’.

____________________________________________________________

Kom bij De Swarte Ruijter genieten van onderstaand menu

Menu

Menu De Swarte Ruijter
3 Gangen Keuze menu

Gegrilde aubergine - jonge wortel – pijnboompitten
Of
Runder tartaar - rivierkreeftjes – tomaat - lavas  

~~
Scholfilet – spinazie – hazelnoot – beurre noisette  
Of
Boerderijeend – polenta – jus gebakken ui

~~
Cantaloupe meloen – passiefruit – rozemarijn - pompoenpitten  
Of
Kaas assortiment (supplement € 2,50)
 

€ 45,00 per persoon

 

Reserveer hier nu je tafel!

______________________________________________________________
 

Contactgegevens

Adres: Restaurant De Swarte Ruijter, Holterbergweg 7, 7451 JL Holten, telefoon: 0548 – 596660, website: www.swarteruijter.nl

1 augustus 2019

In de spotlight: Restaurant Carelshaven

Elke maand lichten wij een bij Twente Culinair aangesloten restaurant uit.
In de maand Augustus is dit Landgoedhotel en Restaurant Carelshaven in Delden.

lees verder