16 september 2018

Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Twee Chef koks van sterremrestaurants, Michel van Riswijk (De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide Chefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de mooiste oogst en wild van het Twentse land.

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk – de hotels waar de restaurants onderdeel van zijn – zijn door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans. Nu directeur van familiebedrijven De Bloemenbeek en Huis ter Duin. Samen begonnen ze ook met het organiseren van het Twentebal de jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen Oost en West, en tientallen Business Cigar Dinners. En daar komt nu een de culinaire ontdekkingsreis Twente aan Zee bij.

Marcel en Michel hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk. “Of wat dacht je van Duindoornbessen? Er is meer dan vis in de omgeving van Noordwijk.” Aldus Marcel van Lier.

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit het dal van het riviertje De Dinkel die vlakbij De Bloemenbeek stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ook ree van eigen jagers uit Twentse landerijen en het Lutterzand niet. Daarnaast wordt speciale lokale kaas gebruikt in een van de gerechten. Michel van Riswijk SVH Meesterkok: “De kaas wordt met veel passie en toewijding gemaakt door buurvrouw Paulien, trotse eigenaresse van een tiental koeien en de kleinste kaasboerderij ter wereld.

Natuurlijk zorgen de chefs dat de gerechten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens als ware kunstwerken worden gepresenteerd. Want het oog wil ook wat. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan het bijpassende wijnarrangement. Sofien Oueslati, maître d' Hotel De Bloemenbeek en Stan Kerckhoffs maître, sommelier en SVH Meestergastheer bij Restaurant Latour: “We zullen onze gasten onder andere verrassen met een wijn die het verdient om geproefd te worden van Wijnlandgoed de Hakenberg uit Twente.” Door de juiste combinatie van wijn en spijs komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Vanaf 3 oktober kunt u bij beide restaurants genieten van het speciale Twente aan Zee diner. Het is een complete dinerervaring en het volgende wordt voor u verzorgd: een aperitief, een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement, water en tot slot koffie of thee met friandises. De kosten voor deze all inclusive avond bedragen €125,00 per persoon.

Wilt u dit ook niet missen?

Reserveer dan snel uw in Restaurant Latour via www.restaurantlatour.nl/twenteaanzee of telefonisch via 071 365 1304. Reserveer in De Bloemenbeek via www.bloemenbeek.nl/twenteaanzee of rechtstreeks via mail info@bloemenbeek.nl of telefonisch 0541 551224.

Over Grand Hotel Huis ter Duin en restaurant Latour

Restaurant Latour is gevestigd in het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin. In 1885 opende het hotel haar deuren en sindsdien is het een niet meer weg te denken aan de Noordzeekust. In de jaren 60 kwam het in handen van de huidige eigenaar. Het hotel staat onder leiding van Stephan Stokkermans, familielid en al 25 jaar werkzaam in het hotel. Restaurant Latour ligt op de eerste etage van het hotel. In 1990 werd het eerste gerecht geserveerd. Vanaf 2005 is Latour jaarlijks bekroond met een Michelinster. De sfeer en entourage in zijn restaurant zijn klassiek te noemen en worden vergezeld door een schitterend uitzicht over de Noordzee.

Over Marcel van Lier

Chef-kok Marcel van Lier is de man achter Restaurant Latour. Hij is verantwoordelijk voor het behalen van de Michelin-ster waarvan het restaurant sinds 2005 trotse eigenaar is. Bijna 30 jaar zit hij in het vak en sinds het jaar 2000 zwaait hij de scepter in de Frans georiënteerde keuken. Samen met zijn team waarborgt hij het hoge niveau dat u van een sterrenrestaurant mag verwachten. Van Lier: “We werken met alleen maar gedreven medewerkers en met alleen maar kwaliteitsproducten”.

Over Landhuishotel en Restaurant De Bloemenbeek

Midden in het Twentse landschap staat het Landhuishotel De Bloemenbeek. Al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Twente en daarbuiten. Het hotel staat onder leiding van Raymond Strikker, de tweede generatie uit de hotelierfamilie. Ondanks alle moderniseringen straalt De Bloemenbeek nog steeds en nadrukkelijk Twentse authenticiteit uit en dat zal ook nooit veranderen. Sinds 2012 is het restaurant jaarlijks bekroond met een Michelin-ster.

Over Michel van Riswijk

Reeds 30 jaar verbonden aan De Bloemenbeek, is naast SVH Meesterkok en Executive Chef ook smaakmaker, charmeur en gastheer, organisator, leraar en inspirator. Kwalificaties die zelden binnen één persoon verenigd zijn. Sinds 2013 is hij Executive Chef en draagt hij zijn kennis over en delegeert. Van Riswijk: “Hier gaat het om het team. Je doet het nooit alleen. Een Michelinster, die delen we met ons team.”

15 mei 2020

CuliTour Twente!

De nieuwste manier om Twente te beleven!

Boek jouw CuliTour op www.culitour.nl
Elke vrijdag en zaterdag is er een CuliTour te rijden of te fietsen!

lees verder
4 februari 2020

Lars van Galen alleen door met 't Lansink in Hengelo

Horecacompagnons Lars van Galen en Richard van den Hoeven van DeGusteau Hospitality Groep gaan uit elkaar. Na een intensieve en mooie periode gaan ze elk hun eigen weg volgen. Lars zet ’t Lansink in Hengelo voort.

lees verder
5 november 2019

Tim Wellenberg winnaar gastheer van Nederland!

Van harte gefeliciteerd Tim!

lees verder
1 oktober 2019

Verbouwing & heropening van Het Seminar

Groots nieuws! Het Seminar gaat VERBOUWEN!

lees verder
2 augustus 2019

5 Jaar van Berkel Hospitality

Wij feliciteren Alco & Evelyn van Berkel van harte met dit mooie jubileum!

lees verder
12 juli 2019

Hanninkshof staat de koop!

Het bekende restaurant Hanninkshof in Usselo staat te koop. De huidige eigenaren, Jojan Kersbergen en Sabine Hof, zoeken na vijf jaar een nieuwe exploitant.

lees verder
21 november 2017

Videoverslag Grand Event 6 november 2017

Bekijk hier de video van het Grand Event op 6 november 2017.

lees verder
12 september 2017

Grand Event 2017 - maandag 6 november

Op maandag 6 november 2017 organiseert Twente Culinair het jaarlijkse Grand Event bij Munsterhuis Sportscars te Hengelo. Mogen wij u ook verwelkomen?

lees verder
27 juni 2017

Twente Culinair - 3 trotse partners rijker

De 12 partners van het eerste uur zijn zeer ingenomen met de intreding van 3 nieuwe Twente Culinair partners, te weten:

Restaurant Carelshaven | Delden
Restaurant Hanninkshof | Usselo-Enschede
Restaurant De Pastorie | Ootmarsum

lees verder
29 oktober 2016

Videoverslag Grand Gala du Twente Culinair

Bekijk de video achter lees verder.

lees verder
28 oktober 2016

Lancering Twente Culinair

28 oktober officiële opening | lancering Twente Culinair

lees verder
24 oktober 2016

Topnotering in Lekker Top 100 voor 't Lansink Hengelo

't Lansink in Hengelo is doorgedrongen tot de top 100 van beste restaurants in Nederland. In de maandag gepubliceerde Lekker Top 100 is de nog jonge horecazaak van Lars van Galen en Richard van der Hoeven een van de hoogste nieuwkomers.

lees verder
7 oktober 2016

Topkoks zetten Twente op de kaart

Meer bluf, minder bescheidenheid. Het is de aanzet tot een stichting die de regio wil promoten met lekker eten.

lees verder