7 oktober 2016

Topkoks zetten Twente op de kaart

Topkoks zetten Twente op de kaart

Meer bluf, minder bescheidenheid. Het is de aanzet tot een stichting die de regio wil promoten met lekker eten.

Méér daggasten uit de Randstad en 't Gooi, promotie van Twente als culinaire topregio, gezamenlijke werving van toeristen uit Nederland, Duitsland en Vlaanderen én inspanningen om in Enschede een sterrenrestaurant te krijgen. Dat wil de nieuwe stichting Twente Culinair.

Bescheidenheid maakt plaats voor zelfverzekerdheid. "We mogen in het oosten best iets meer Amsterdamse bluf tonen", zegt bestuurslid Richard van den Hoeven van Twente Culinair. De regio heeft voldoende kwaliteit te bieden en verdient meer interesse van de inspecteurs die voor de Michelingids, Lekker 500 en Gault Millau op pad gaan.

Nieuwe markt
Twaalf restaurants trekken vanaf dit najaar gezamenlijk op. "Vermelding in één van de drie culinaire gidsen en een bestaansrecht van minimaal drie jaar zijn de voorwaarden om in onze stichting opgenomen te worden", legt voorzitter Johan Langelaar uit. Zestien bedrijven uit Twente kwamen in aanmerking voor deelname. Vier haakten om uiteenlopende redenen af. De animo om gezamenlijk op te trekken is groot, de vrees voor concurrentie lijkt er niet te zijn. "We weten precies welke vijvers er zijn in Twente en waar we goed in kunnen vissen", zegt Saïd Maher van Het Seminar. "Samen boren we een nieuwe markt aan."

Meer toeristen
In samenwerking met de grote musea, golfbanen, theaters, kastelen en landgoederen hoopt Twente Culinair meer toeristen en dagjesmensen naar de regio te trekken. "Vanuit Winterswijk, Hardenberg en Zutphen kun je makkelijk op en neer rijden en een avondje Twente doen", meent Van den Hoeven. Met campagnes, culinaire ambassadeurs, een website en een beter gebruik van boekingssites wordt de focus gericht op vier belangrijke gebieden: Vlaanderen, Duitsland, Randstad en 't Gooi.

Samenwerking
Samenwerking moet ook het horecaniveau in de regio omhoog brengen. Zwolle geldt als voorbeeld. "Daar heeft het sterrenrestaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer enorm stimulerend gewerkt voor de omgeving", stelt Langelaar. "De bistro's, eetcafés en zelfs de snackbars zijn meegegroeid. Dat effect hopen we hier ook te bereiken." Twente Culinair betreurt het dat Enschede geen sterrenzaak in huis heeft. "Die witte vlek moeten we zien weg te werken", stelt Van den Hoeven.

De presentatie van de stichting en het lanceren van de website www.twenteculinair.com gebeurt op het Grand Gala du Twente Culinair op vrijdag 28 oktober in de Grote Kerk in Enschede. Een exclusief gala waar 12 Twentse topchefs acte de présence geven. Het gala moet een jaarlijkse traditie worden met 'respectabele gasten'.

© Tubantia

15 mei 2020

CuliTour Twente!

De nieuwste manier om Twente te beleven!

Boek jouw CuliTour op www.culitour.nl
Elke vrijdag en zaterdag is er een CuliTour te rijden of te fietsen!

lees verder
4 februari 2020

Lars van Galen alleen door met 't Lansink in Hengelo

Horecacompagnons Lars van Galen en Richard van den Hoeven van DeGusteau Hospitality Groep gaan uit elkaar. Na een intensieve en mooie periode gaan ze elk hun eigen weg volgen. Lars zet ’t Lansink in Hengelo voort.

lees verder
5 november 2019

Tim Wellenberg winnaar gastheer van Nederland!

Van harte gefeliciteerd Tim!

lees verder
1 oktober 2019

Verbouwing & heropening van Het Seminar

Groots nieuws! Het Seminar gaat VERBOUWEN!

lees verder
2 augustus 2019

5 Jaar van Berkel Hospitality

Wij feliciteren Alco & Evelyn van Berkel van harte met dit mooie jubileum!

lees verder
12 juli 2019

Hanninkshof staat de koop!

Het bekende restaurant Hanninkshof in Usselo staat te koop. De huidige eigenaren, Jojan Kersbergen en Sabine Hof, zoeken na vijf jaar een nieuwe exploitant.

lees verder
16 september 2018

Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Op maandag 1 oktober a.s. vindt de aftrap plaats van een bijzondere samenwerking tussen de vermaarde restaurants van Grand hotel Huis ter Duin en Landhuishotel De Bloemenbeek. De hele maand oktober het "Twente aan Zee"-menu.

lees verder
21 november 2017

Videoverslag Grand Event 6 november 2017

Bekijk hier de video van het Grand Event op 6 november 2017.

lees verder
12 september 2017

Grand Event 2017 - maandag 6 november

Op maandag 6 november 2017 organiseert Twente Culinair het jaarlijkse Grand Event bij Munsterhuis Sportscars te Hengelo. Mogen wij u ook verwelkomen?

lees verder
27 juni 2017

Twente Culinair - 3 trotse partners rijker

De 12 partners van het eerste uur zijn zeer ingenomen met de intreding van 3 nieuwe Twente Culinair partners, te weten:

Restaurant Carelshaven | Delden
Restaurant Hanninkshof | Usselo-Enschede
Restaurant De Pastorie | Ootmarsum

lees verder
29 oktober 2016

Videoverslag Grand Gala du Twente Culinair

Bekijk de video achter lees verder.

lees verder
28 oktober 2016

Lancering Twente Culinair

28 oktober officiële opening | lancering Twente Culinair

lees verder
24 oktober 2016

Topnotering in Lekker Top 100 voor 't Lansink Hengelo

't Lansink in Hengelo is doorgedrongen tot de top 100 van beste restaurants in Nederland. In de maandag gepubliceerde Lekker Top 100 is de nog jonge horecazaak van Lars van Galen en Richard van der Hoeven een van de hoogste nieuwkomers.

lees verder